Community discussions

MikroTik App
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 11:58 am

is it possible to change all password or username of all devices somehow or must be manual?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 25377
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 11:58 am

What devices do you mean? MikroTik routers?
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

Re: change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 1:06 pm

What devices do you mean? MikroTik routers?
Yes
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9468
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: 🇮🇹, my 💔 is in 🇺🇦

Re: change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 1:37 pm

The section is The Dude, but your question is too vague.
You talk about The Dude Device Settings or the remote devices displayed on The Dude?

If you ask that question, your knowledge can be valued and the reply can be:
All manual or pasting something on CLI, but still device-by-device.

But if your question is how change all the password or username (by group or all togheter) on The Dude Device Settings,
simply on Devices select one or more devices and after selecting "Device Settings" you can change the various field.
The unchanged are keep like before, and the changed are aplyed on all Dude Device Settings selected on that way.
But are set only on Dude Devce Settings, not on remote routerboards
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

Re: change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 7:53 pm

i disabled admin user on my routers and wanted to somehow change it automation on dude, instead of change all 500+ devices manualy, but it seems dude dont have that kind of option
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9468
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: 🇮🇹, my 💔 is in 🇺🇦

Re: change passwords of the devices

Wed Jul 28, 2021 7:57 pm

Your reply is vague...
Again:
You want change inside The Dude the saved username and/or password on displayed Devices
OR
you want change username and/or password on the remote devices displayed on The Dude?
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

Re: change passwords of the devices

Thu Jul 29, 2021 1:04 am

Your reply is vague...
Again:
You want change inside The Dude the saved username and/or password on displayed Devices
OR
you want change username and/or password on the remote devices displayed on The Dude?
2021-07-29 00_03_19-Window.png
when i click tools-winbox to open me with new credentials...
I already changed username/password on remote routers via some scripts.
So when support want to open now router from dude, they cant, cause stored username for all routers was admin, i can change it, double click and on the right change username...But why i cant do it auto
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9468
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: 🇮🇹, my 💔 is in 🇺🇦

Re: change passwords of the devices

Thu Jul 29, 2021 1:20 am

On post # 4 I have already provided the instruction for do that, read and understand:

viewtopic.php?f=8&t=177166#p869620
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

Re: change passwords of the devices

Thu Jul 29, 2021 7:05 pm

On post # 4 I have already provided the instruction for do that, read and understand:

viewtopic.php?f=8&t=177166#p869620
yes yes understand for changing user and pass, tny

what about port?
If I change to some different instead of default? How can i change it in dude when open winbox to add that another port to address
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9468
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: 🇮🇹, my 💔 is in 🇺🇦

Re: change passwords of the devices

Thu Jul 29, 2021 7:10 pm

Can not be defined on device property,

add more tools / WinBox Function for each port required
call it WinBox, WinBox 48291, etc.

Original:
winbox.exe [Device.FirstAddress] [Device.UserName] [Device.Password]

Modified for use port 48291:
winbox.exe [Device.FirstAddress]:48291 [Device.UserName] [Device.Password]
 
tomislav91
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Fri May 26, 2017 12:47 pm

Re: change passwords of the devices

Sun Aug 01, 2021 1:08 am

Can not be defined on device property,

add more tools / WinBox Function for each port required
call it WinBox, WinBox 48291, etc.

Original:
winbox.exe [Device.FirstAddress] [Device.UserName] [Device.Password]

Modified for use port 48291:
winbox.exe [Device.FirstAddress]:48291 [Device.UserName] [Device.Password]
where can i add those funcionts? where you enter this
winbox.exe [Device.FirstAddress]:48291 [Device.UserName] [Device.Password]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest