Community discussions

MikroTik App
 
czaja
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Fri Mar 04, 2022 10:27 pm

MAC-Based-VLAN on HAP AC3

Fri Mar 04, 2022 10:33 pm

Hi,

I am looking for a way to create mac based vlan on hap ac3. All examples which I was able to find were meant for CRS model and assumes to configure it on switch level (/interface/ethernet/switch/mac-based-vlan). I don't see that option in hap ac3. Is there any way to configure this feature on this model?

Best Regards
 
vinu
newbie
Posts: 42
Joined: Sun Mar 05, 2017 8:09 pm
Location: India

Re: MAC-Based-VLAN on HAP AC3

Thu Mar 10, 2022 7:24 am

Hi,
Check under Switch - Rule
 
Zacharias
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3468
Joined: Tue Dec 12, 2017 12:58 am
Location: Greece

Re: MAC-Based-VLAN on HAP AC3

Sun Mar 13, 2022 12:48 pm

HAP AC3 has an Atheros 8327 switch chip that supports 92 Switch Rules...
So there would be no problem configuring MAC based VLAN...
 
czaja
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Fri Mar 04, 2022 10:27 pm

Re: MAC-Based-VLAN on HAP AC3

Mon Nov 14, 2022 10:50 pm

I am getting back to this matter again as I needed to postpone it for some time.

Thanks for the comments on this topic. Based on them - I am assuming that the option I should use is "new-vlan-id" from Switch -> Rule menu. Unfortunately, this option is not supported by Atheros 8327. Did you have in your mind a different option that should be used?

Best Regards

Who is online

Users browsing this forum: lucasray30, Matta and 19 guests