Community discussions

MikroTik App
 
volga629
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 59
Joined: Tue Nov 19, 2013 6:21 am

MPLS LDP question

Tue Jul 12, 2022 2:13 am

Hello Everyone,
I upgraded to 7.3.1 from 6.49 and VPLS signalled with BGP not coming up any more, because LDP always in DOp state ( passive ) on core router. Before upgrade it was ok.

Local mapping and Remote mapping all grey out.
In debug log I see only
Time		Jul/11/2022 19:15:48
Buffer		memory
Topics		
route
ldp
debug
Message		172.20.100.253:0 UPLINK-br0 Hello, transport 172.20.100.253, HoldTime 15, preferred AF <unspecified>

What possible issue are ?
[volga629@fw-home1] /ip/route> /mpls/ldp/neighbor/print 
Flags: D, I - INACTIVE; O, T - THROTTLED; p - PASSIVE
Columns: TRANSPORT, LOCAL-TRANSPORT, PEER, ADDRESSES
#     TRANSPORT       LOCAL-TRANSPORT  PEER              ADDRESSES     
0 DOp 172.20.100.250  172.20.100.1     172.20.100.250:0  10.10.10.10   
                                                         172.20.100.250
1 DOp 172.20.100.253  172.20.100.1     172.20.100.253:0  9.9.9.9       
                                                         172.20.100.253
                                                         192.168.88.1 
 
User avatar
IPANetEngineer
Trainer
Trainer
Posts: 1677
Joined: Fri Aug 10, 2012 6:46 am
Location: iparchitechs.com
Contact:

Re: MPLS LDP question

Tue Jul 12, 2022 2:56 am

Hard to tell without looking at your config. Have you reviewed this thread?

viewtopic.php?t=183971
 
volga629
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 59
Joined: Tue Nov 19, 2013 6:21 am

Re: MPLS LDP question

Tue Jul 12, 2022 4:21 am

Thank you for reply, you are correct. As soon BGP coming online VPLS in loop constantly disconnecting, route reflection functionality is not working. Looking how to downgrade.


Off topic:

Bridge VLAN filtering not working on 7.3.1, tagged VLAN are not passed properly. Another reason go back.
 
User avatar
IPANetEngineer
Trainer
Trainer
Posts: 1677
Joined: Fri Aug 10, 2012 6:46 am
Location: iparchitechs.com
Contact:

Re: MPLS LDP question

Tue Jul 12, 2022 4:29 am

I'm using bridge VLAN filtering on a number of platforms with 7.3 and 7.4 - it sounds like you might have config issues.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests