Community discussions

MikroTik App
 
qatar2022
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 92
Joined: Mon Aug 24, 2020 11:12 am

MikroTik cAP ac Master & slave

Fri Aug 19, 2022 10:56 am

Dear all
I have 12 pcs wireless access points in my house and i setup one of them acting as a master and the rest are slave so whatever doing changes on master it’ll change on other slaves
I’m planning to change all to MikroTik cAP ac Dual-band 802.11ac Wireless Access Point (RBcAPGi-5acD2nD is this has the seam prinsble or i have to log in to each devices sapratly
With regards
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9569
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: 🇮🇹, my 💔 is in 🇺🇦

Re: MikroTik cAP ac Master & slave

Fri Aug 19, 2022 11:05 am

You have a centralized management and something like roaming (but is not true roaming) only if you use CAPsMAN (can be a wired only device).

(or if you are one advanced user and able to do that, you can use one as "ftp" master, and all other AP read by script the config on the master and apply the same wifi parameters, except frequency)
 
erlinden
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1290
Joined: Wed Jun 12, 2013 1:59 pm

Re: MikroTik cAP ac Master & slave

Fri Aug 19, 2022 11:09 am

Why change, qatar2022? And what are you currently using? And why the cAP ac?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests