Community discussions

MikroTik App
 
arch999
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 02, 2022 10:14 pm

syn_sent from devices connected to CRS109

Thu Sep 29, 2022 8:16 pm

Hello,

I have successfully setup routed VLAN using the examples mentioned here: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:C ... s_examples and https://help.mikrotik.com/docs/pages/vi ... =103841836

Different machines within VLAN can connect to eachother, but none of them can connect to the internet (DNS is working).

If i generate traffic to the internet i can see it ending up to my opnsense, however when i open the capture i see that the packet are in error, only syn_sent is being received.
For each VLAN i needed to create a xx.xx.xx.227 ip address, if i set this address as gateway for the machines internet connectivity is working. I would rather have the gateways be to xx.xx.xx.1.
If i open a command prompt on the mikrotik, i can succesfully ping the gateways of the VLAN living on the pfsense which are xx.xx.xx.1

I have added a capture file, a drawing of my network and my config. Any help or input is highly appreciated.
netwerk.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
arch999
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 02, 2022 10:14 pm

Re: syn_sent from devices connected to CRS109

Fri Sep 30, 2022 4:05 pm

I removed the Mikrotik out of the network and replaced it with a common switch.
The problem persisted, i can only conclude it has to do with OpnSense, or the switch.

The switch did not receive as many updates as the OPNsense.

Anyhow, it is not a Mikrotik error. Thanks for anyone who took the time to look at my posting.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests