Community discussions

MikroTik App
 
bentw
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Oct 03, 2022 5:29 pm

data parity error

Mon Oct 03, 2022 5:41 pm

Anyone have any suggestions on what could cause the following errors, It looks like possible corruption? The box was sat as a hot spare for a couple years (installed in 2019) and then decommissioned and kept on a shelf for a while, now it throws the hv_warnings frequently even after I flashfig the firmware fresh.

tia
RouterBOOT booter 6.49.5

CCR1072-1G-8S+

CPU frequency: 1000 MHz
  Memory size: 16384 MiB
    NAND size: 128 MiB

Press any key within 2 seconds to enter setup..

loading kernel... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75aab8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75ffb8
Starting...
Starting services...
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xfaabfd78
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff70e838
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75ffb8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75ffb8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75f578
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff70e6f8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75f578
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75f1b8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75f1b8
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff75ffb8
MikroTik 6.49.5 (stable)
MikroTik Login: (7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
(7,0) hv_warning: L1D$ data parity error at PA 0xff755f38
 
User avatar
ID
just joined
Posts: 9
Joined: Tue Dec 26, 2006 10:36 pm

Re: data parity error

Mon Oct 03, 2022 11:23 pm

Seems your 1072 has memory problem. Press any key within 2 seconds after power on and look for memory test at menu. Some friends reported some bad board capacitors can act same but before close inspection better to do test first.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests